Zaloguj się | Zarejestruj się
 

Galeria: kulinariaWłącz pokaz slajdów

Ujeździec Wielki. Dożynki gminne.
Ujeździec Wielki. Dożynki gminne.
Ujeździec Wielki. Dożynki gminne.
Ujeździec Wielki. Dożynki gminne.
Myszyniec - stragan odpustowy
Sandomierz - tradycyjne lody z zielonej budki
kuchnia bez prądu
ule
okno w zamkowej kuchni
Wielkanocne jadło w Górnośląskim Parku Etnograficznym.
Wielkanocne jadło w Górnośląskim Parku Etnograficznym.
Górnośląski Park Etnograficzny w Chorzowie na przedwiośniu. Śląskie wielkanocne wędliny.
Górnośląski Park Etnograficzny w Chorzowie na przedwiośniu. Śląskie jadło.
MIGAWKI Z LUBELSKIEJ STARÓWKI
Bodzentyn - świętokrzyski przysmak
Hala Targowa w Gdyni - tradycyjna zielenina, pietruszka i ziemniak
Hala Targowa w Gdyni - młoda cebulka
Hala Targowa w Gdyni - patriotycznie, biało-czerwono
Hala Targowa w Gdyni - nie zwykła kapusta
Hala Targowa w Gdyni - rzodkiewki w środku zimy
kulinaria - Artykuły / Felietony
Festiwal Kuchni Zbójnickiej

Festiwal Kuchni Zbójnickiej (felieton)

24 lipca na skoczowskim rynku można było zjeść Gulasz Zbójnicki z wielkiej patelni o średnicy 1,70 cm i wadze prawie 120 kg oraz skosztować specjału mamy Golcowej – Kwaśnicy z 300 litrowego gara. Wszystko to w ramach II Międzynarodowego Festiwalu Kuchni Zbójnickiej Skoczów 2010.

 
Artykuł dodano: 2024-07-21 | Autor: Gabriela Jaworowska
czytaj dalej